HOLLAND WORLD | THEMAPARK & EVENTLOCATIE

Hans van Driem van International Destination Strategies, en bekend van projecten als Walibi Flevo en de Floriade, wil in 2023 HollandWorld realiseren. Een attractiepark met 14 hotels, 4000 hotelkamers, vijf themaparken, diverse evenementenlocaties voor evenementen tot 20.000 personen en meerdere restaurants en bars.

Het nieuwe belevingspark met Nederland als thema zal bestaan uit Flower World, Water World, History World, Winter World en Holland Show & Fun City. Zo wordt er aandacht besteed aan de watersnoodramp, de Hollandse meesters en kan er geschaatst worden.
Het attractiepark, dat onderdeel wordt van Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, moet in eerste instantie zorgen voor meer spreiding van de jaarlijkse toeristenstroom naar Amsterdam. Het project biedt echter ook voor evenementen in Nederland perspectief. Zo zou er sprake zijn van een groot evenemententerrein om jaarlijkse festivals als Mysteryland te laten groeien.

De plannen voor het realiseren van het project zitten echter nog in de beginfase. Volgens diverse bronnen hebben zich al 16 investeerders gemeld om het bedrag van 650 miljoen bij elkaar te leggen voor de realisatie van het project. Naar verwachting zal er in 2020 worden gestart met de bouw van het themapark.

 

 

Bron: www.eventbranche.nl via www.hollandworld.nl