"Ik geloof dat ieder kind het verdient om gelukkig te zijn en zichzelf ziet als een uniek persoon van binnen en van buiten.

Jongerencoach @Noes

Wie is jongerencoach Anuschka?

Anuschka is van origine een professional eventmanager en heeft al jaren lang ervaring in het organiseren van zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Vanuit haar passie voor het verzorgen van events is zij verder gaan onderzoeken op welke manier bijeenkomsten een toegevoegde waarde kunnen zijn voor sociaal maatschappelijke problemen en doelgroepen. Events /bijeenkomsten betekenen voor haar het op de juiste manier verbinden van doelgroepen, het versterken van nieuwe en bestaande relaties en het veranderen van het gedrag van jouw doelgroep. Iets wat ook heel sterk terugkomt in dagelijkse situaties.

 

Na het uitvoeren van een eigen onderzoek is heel erg naar voren gekomen dat de doelgroep jongeren heel veel behoefte heeft aan het maken van een goede verbinding met zichzelf en met anderen. Een doelgroep die zichzelf aan het ontdekken is, maar ook de wereld om zich heen. Zij wilt deze doelgroep dan ook helpen en begeleiden om hun persoonlijke weg naar volwassenheid iets makkelijker te maken.

 

Zelf heeft Anuschka ook een zoon en ziet ze waar hij en zijn vrienden en vriendinnen tegen aan lopen en wat de jongeren belemmerd om vooruit te komen. Dat ze vaak nog niet bewust zijn van hun eigen kracht en capaciteiten, terwijl deze wel aanwezig zijn. Jongeren zijn onze toekomst en wij volwassenen vergeten heel vaak dat onze jongeren van nu in een hele andere wereld leven dan wij. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar ook regels en belemmeringen, die op hun pad komen, die ze moeten verwerken en waar over ze moeten beslissen, wat vaak te veel voor ze wordt. Goede begeleiding en begrip vanuit thuis is soms een gemis, op school voelen ze een enorme druk en ook op sociaal vlak is het niet altijd even makkelijk. Jongeren komen vaak vast te zitten door belemmeringen vanuit zichzelf en van buitenaf. Vaak weten ze niet hoe ze hiermee om moeten gaan.

 

Anuschka heeft daarom de opleiding jongerencoach gevolgd om jongeren op de juiste manier te begeleiden en coachen waar ze dat nodig hebben. Anuschka voelt zich sterk verbonden met deze doelgroep, de jongeren van nu. Vaak hebben jongeren maar 1 persoon nodig die hen begeleidt, steunt en er gewoon voor ze is. 1 persoon is vaak al genoeg voor iemand om samen die stap te maken naar een gelukkig leven en die persoon wil ik graag voor deze geweldige jongeren zijn.

Anuschka begeleidt jongeren van 13 t/m 27 jaar om vanuit hun eigen kracht en capaciteiten verandering te brengen in situaties waar ze tegen aan lopen. Bij Anuschka staan 3 fases van het jongerencoach proces centraal. Dat zijn:

 

 • Verbinding maken met jezelf;
 • Verbinding maken met anderen;
 • Motivatie, voortgang en evaluatie van jouw proces.

Ten eerste is het belangrijk om een rustige en veilige omgeving aan te bieden, waar jongeren op hun gemak voelen. Waar ze zichzelf kunnen zijn en het gevoel hebben dat ze alles kunnen zeggen zonder dat ze worden veroordeeld. Bij Anuschka kunnen jongeren vooral zichzelf zijn en hun echte “IK” laten zien en vanuit daar gaan we dan ook het veranderproces in. Bij Anuschka staat een open sfeer en eerlijke communicatie voorop.

 

KENNISMAKEN

Voordat er een afspraak wordt gemaakt voor een intake en coachingproces, plant Anuschka daarom altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in van ongeveer 20-30 minuten om met de jongeren kennis te maken. Op deze manier geeft ze de jongeren de kans om te kijken of er een klik is en de jongeren er een goed gevoel bij hebben om het proces met haar aan te gaan.

 

VERBINDING MET JEZELF

Samen achterhalen we de specifieke hulpvraag door middel van de huidige situatie goed in kaart te brengen. We richten ons samen op de vraag waar jongeren graag verandering in willen brengen. Waarom willen de jongeren deze verandering? Waarom is dit tot nu toe niet gelukt? Hoe is dit gegaan en waar lopen de jongeren dan precies tegen aan om dat doel te bereiken. Samen met de jongeren ontdekken we wat hun kracht is, welke capaciteiten en talenten zij kunnen gebruiken om verandering te brengen in de situatie. Jongeren gaan inzien dat ze belangrijk zijn, vooral voor zichzelf en dat ze het waard zijn om de persoon te zijn die ze willen zijn. Samen onderzoeken we de belemmeringen en hoe ze daar mee om kunnen gaan en wat ze vooral nodig hebben om de stappen vooruit te nemen om te groeien en te ontwikkelen. Op deze manier maken zij de juiste verbinding met zichzelf.

 

VERBDINDING MET ANDEREN

Na deze start van zelfontwikkeling is het belangrijk om daarna de verbinding te maken met de juiste mensen in de omgeving van de jongeren, die de jongeren verder kunnen helpen. Samen groeien, van elkaar leren, elkaar inspireren en motiveren helpt de jongeren alleen maar om dichterbij het doel te komen dat zij willen bereiken. Het is namelijk van belang dat jongeren weten dat ze niet alleen zijn en ze er niet alleen voor staan.

 

Een belangrijk onderdeel van het proces is om de jongeren dan ook in contact te laten komen met andere jongeren die ook tegen (dezelfde) situaties aanlopen als zijzelf. Dit doet Anuschka door middel van groepsessies (inbegrepen bij het proces), activiteiten workshops (deels inbegrepen in het proces), externe bijeenkomsten en kleine events (worden naast het proces georganiseerd) te verzorgen voor deze jongeren. Door elkaars ervaringen en gevoel te delen kunnen ze elkaar alleen maar verder helpen. Zo bouwen ze een relatie op, een vriendschap, een waardevolle connectie waar ze allemaal baat bij hebben. Deze verbinding met anderen volgt Anuschka uiteraard op afstand, maar toch is zij heel dichtbij om dit specifiek proces samen met ze te doorlopen.

 

MOTIVATIE, VOORTGANG & EVALUATIE

In het laatste deel van het proces gaan wij samen goed evalueren en sluiten we het proces af met een evaluatiefilmpje dat aansluit bij het talent van de jongeren. Deze kunnen ze te allen tijde terugkijken voor hun eigen zelfmotivatie, maar ze kunnen het ook delen om juist anderen te motiveren. En uiteraard blijft Anuschka de jongeren na het proces motvieren.

 

DE “GO TO” PERSOON

Jongeren hebben iemand nodig die hun begeleidt en steunt en er voor ze is, no matter what! Voor Anuschka is het een eer en voorrecht om deze persoon voor de jongeren te zijn.

Er zijn zoveel situaties waar jongeren in terecht komen waarbij ze vast komen te zitten. Veel mensen onderschatten wat dit met jongeren kan doen. Vaak wordt gedacht, ze zijn nog jong, weten nog niets van de wereld, moeten gewoon doorzetten enz. Er wordt vaak niet echt geluisterd naar de jongeren. Jongeren zitten in de bloei van hun leven, zijn zichzelf en de wereld aan het ontdekken en krijgen meer op hun bordje dat we denken maar ze weten vaak niet hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan omdat ze nog niet weten wie ze zijn en waar ze naartoe willen in dit leven. Een zoektocht met veel obstakels waar ze emotioneel nog helemaal niet aan toe zijn. Anuschka begrijpt dit voor de volle 100% en geeft deze jongeren de juiste begeleiding en de juiste handvatten en het luisterend oor dat ze nodig hebben.

 

MISSIE: Het is de missie van @Noes Jongerencoach om ervoor te zorgen dat jongeren vanuit hun eigen kracht, capaciteiten en talent leren om met situaties om te gaan waar ze tegen aan lopen. En dat ze vanuit hun eigen zelfvertrouwen en motivatie verandering brengen in hun groei en zelfontwikkeling.

 

VISIE: De visie van @Noes Jongerencoach is om de “GO TO” persoon te zijn voor jongeren waar ze worden begrepen, naar ze wordt geluisterd en ze worden gezien om wie ze echt zijn.

 

Anuschka wilt dan ook de persoon voor jongeren zijn:

 • die een luisterend oor biedt;
 • die jongeren respecteert, waardeert, motiveert en erkend;
 • die de jongeren begeleidt vanuit hun eigen kracht, talent en capaciteiten om verandering te brengen in situaties en doelen te stellen in het leven van klein tot groot;
 • bij wie ze ook kunnen lachen en luchtige gesprekken kunnen voeren;
 • die ze een veilige en comfortabele plek biedt;
 • waar jongeren vooral zichzelf kunnen zijn en bij wie ze echt “IK” kunnen zijn.

@Noes Jongerencoach begeleidt en steunt jongeren die zich in een (probleem)situatie bevinden en niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Dit kunnen situaties zijn die te maken hebben en/of invloed hebben op:

 

 • School
 • Werk (bijbaan of vaste baan)
 • Thuissituatie
 • Sociale omgeving
 • Familie
 • Financiële situatie

Anuschka begeleidt jongeren die hulp nodig hebben om verandering te brengen in belemmerende situaties en gaat samen met jongeren een veranderproces aan waarbij eigen kracht, eigen talenten en de capaciteiten van de jongeren zelf centraal staan.

Wat biedt Jongerencoach @Noes aan?

Er zijn verschillende processen die Anuschka aangaat met de jongeren. Dit zijn processen van 1 tot 12 sessies. Maar uiteraard kan er ook een op maat gemaakt traject worden ontwikkeld op basis van de huidige situatie en gewenste situatie. Hieronder staan de verschillende processen waarin Anuschka de jongeren coached en begeleidt.

- Coaching -

In dit proces biedt Anuschka een intakegesprek, 4 x een 1 op 1 coachingsessies en een evaluatiesessie aan om de eerste stappen te maken om aan jezelf te werken en leren om te gaan om situaties op een andere manier te bekijken en te benaderen. We werken aan het zelfbeeld, de oorzaak van het probleem en de belemmeringen waar de jongeren tegen aan lopen. We gaan aan de slag met de hulpbronnen waar de jongeren gebruik van kan maken. Na dit proces kunnen jongeren de meerwaarde benoemen van de gewenste situatie en kunnen zij vanuit een andere hoek problemen benaderen en oplossen.

 

TIJDSDUUR

Het proces duurt 1 maand. Minimaal 1 keer per week een coachingsessie. Intakegesprek duurt 60 minuten en de coachingsessies duren 90 minuten.

 

KOSTEN

€ 599,00 incl. BTW (voor particulieren)

 

Ben je geïnteresseerd om als zakelijke klant gebruik te maken van dit coachingproces voor jongeren dan is het genoemde tarief excl. BTW.

Het coachingproces “The Full Commitment” is een volledig proces waarbij de 3 fases: verbinding met jezelf, verbinding met anderen en motivatie, voortgang en evaluatie centraal staan.

 

VERBINDING MET JEZELF

Het eerste gedeelte bestaat uit een intakegesprek en 4 x 1 op 1 coachingsessies om aan jezelf te werken en leren om te gaan met situaties en deze op een andere manier te bekijken en te benaderen. We werken aan het zelfbeeld, de oorzaak van het probleem en de belemmeringen waar de jongeren tegen aan lopen. We gaan aan de slag met de hulpbronnen waar de jongeren gebruik van kunnen maken. Na dit proces kunnen jongeren de meerwaarde benoemen van de gewenste situatie en kunnen zij vanuit een andere hoek problemen benaderen en oplossen.

 

VERBINDING MET ANDEREN

Het tweede deel bestaat in de basis uit 4 x 1 op 1 coachingsessies en 2 x groepssessies. In deze fase blijven we werken aan zelfontwikkeling maar staat het stappen uit de comfortzone en het verbinden met andere jongeren en mensen uit je omgeving centraal. In deze fase zijn de meeste oefeningen gekoppeld aan een activiteit of workshop zodat de jongeren in de praktijk brengen wat zij hebben geleerd tijdens coachingsessies. Jongeren kunnen hun gevoel er ervaringen delen met anderen wat hun weer helpt hun doel te realiseren.

 

MOTIVATIE, VOORTGANG EN EVALUATIE

Het laatste deel van het proces bestaat in de basis uit de 3 laatste coachingsessies, 2 x 1 op 1 coachingsessies en 1 x groepsessie, waarbij voortgang, motivatie & evaluatie centraal staan. Wat hebben de jongeren bereikt en geleerd, welke oefeningen hebben de meeste waarde gehad. En hoe gaan de jongeren nu verder en wat hebben de jongeren nodig om deze progressie vast te houden. Tijdens deze sessies kijken we naar de weg die de jongeren hebben afgelegd en maken we een plan van aanpak die de jongeren zelf kunnen gebruiken om zichzelf te blijven motiveren, groeien en ontwikkelen. We sluiten het proces af met een gezellige maar waardevolle sessie/bijeenkomst met andere jongeren.

 

TIJDSDUUR

Minimaal 1 keer per week een coachingsessie. Intakegesprek duurt 60 minuten en de coachingsessies duren 90 minuten.

 

KOSTEN

€ 1.499,00 incl. BTW

 

Ben je geïnteresseerd om als zakelijke klant gebruik te maken van dit coachingproces voor jongeren dan is het genoemde tarief excl. BTW.

Dit proces is het zelfde als het coachingproces "The Full Commitment" waarbij we ons specifiek richten op de sociale eenzaamheid, hoe jongeren hiermee om leren gaan en hoe we een sociaal netwerk kunnen opbouwen met anderen.

 

VERBINDING MET JEZELF:

Het eerste deel bestaat uit 4 x 1 op 1 coachingsessies waarbij intensief wordt gewerkt aan het zelfbeeld van de jongeren, de oorzaak van de sociale eenzaamheid en de belemmeringen waar de jongeren tegen aan lopen om die sociale eenzaamheid te doorbreken. Waar komt de sociale eenzaamheid vandaan? Wanneer is het begonnen en hoe is het begonnen? Komt het door externe factoren of is interne oorzaak? We gaan aan de slag met de hulpbronnen waar ze gebruik van kunnen maken om een sociaal netwerk op te bouwen. De rest van het traject blijven de jongeren hieraan werken d.m.v. oefeningen en gekoppelde activiteiten/workshops.

 

VERBINDING MAKEN MET ANDEREN:

Het tweede deel van dit traject bestaat uit 6 sessies, 4 x 1 op 1 coachingsessie en 2 x een groepssessie. In dit deel blijven we werken aan zelfontwikkeling maar staat het stappen uit de comfortzone centraal en bouwt de jongeren een netwerk op van sociale contacten met andere jongeren. Eventueel maken we een start met het verbeteren van bestaande contacten. Alle oefeningen zijn gekoppeld aan een activiteit zodat de jongeren in de praktijk brengen wat zij hebben geleerd tijdens de 1 op 1 sessies.

 

MOTIVATIE, VOORTGANG & EVALUATIE:

Het derde deel van dit proces bestaat uit 2 x 1 op 1 coachingsessies en 1 x een groepsessie, waarbij voortgang, motivatie & evaluatie centraal staan. Wat hebben de jongeren bereikt en geleerd, welke oefeningen hebben de meeste waarde gehad. Hoe gaan de jongeren verder? Wat hebben de jongeren nodig om deze progressie vast te houden. Tijdens deze coachingsesessies kijken we naar de weg die de jongeren heeft afgelegd en maken we een plan van aanpak die de jongeren zelf kunnen gebruiken om gemotiveerd verder te gaan.

 

TIJDSDUUR

Minimaal 1 keer per week een coachingsessie. Intakegesprek duurt 60 minuten en de coachingsessies duren 90 minuten.

 

KOSTEN

€ 1.499,00 incl. BTW

 

Ben je geïnteresseerd om als zakelijke klant gebruik te maken van dit coachingproces voor jongeren dan is het genoemde tarief excl. BTW.

Uiteraard kan er ook een op maat gemaakt proces worden ontwikkeld waarbij we kijken naar de huidige situatie en gewenste situatie en wat er voor nodig om de doelstellingen te realiseren. Vanuit daar bespreken we samen hoeveel en wat voor soort coachingsessies hiervoor nodig is. De kosten voor deze aparte coachingsessies zijn:

 

KENNISMAKING

Kennismakingsgesprek van 20-30 minuten: Kosteloos

 

INTAKE

Intake gesprek van 60 minuten: € 75,00 incl. BTW (voor particulieren)

 

COACHING

Coachingsessie incl. bijhorende praktijkoefeningen van 90 minuten: € 125,00 incl. BTW (voor particulieren)

 

MOTIVATIE, VOORTGANG & EVALUATIE

Evaluatie gesprek en plan van aanpak voor eigen voortgang van 60 minuten: € 75,00 incl. BTW (voor particulieren)

 

Vanaf 6 sessies (inclusief intakegesprek) kunnen we een gereduceerd tarief of pakketprijs afspreken.

 

Ben je geïnteresseerd om als zakelijke klant gebruik te maken van dit coachingproces voor jongeren dan is het genoemde tarief excl. BTW.

- Workshops & Masterclasses -

Deze workshop is voor jongeren van 16 t/m 27 jaar waarbij de jongeren de verbinding zoeken met zichzelf. Tijdens deze workshop gaat Anuschka aan de slag om de jongeren handvatten te geven om duidelijkheid te creëren over:

 • Wie ben je?
 • Waar sta je op dit moment?
 • Waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken?
 • Hoe ga je dit bereiken?
 • Wie of wat heb je daarvoor nodig en waar moet je verandering in brengen?
 • Wat zijn dan ook jouw kwaliteiten, capaciteiten maar ook jouw valkuilen?
 • Waar sta jij voor als persoon en wat zijn jouw overtuigingen in het leven en hoe helpen deze jouw om verdere stappen te maken?

 

Door middel van 3 methodes neemt Anuschka de jongeren mee om hun eigen weg te creëren naar een bepaald doel en deze visueel te maken. Dit kunnen ze elk moment gebruiken om gemotiveerd te blijven en stappen te blijven maken.

 

De workshop voor deze 3 methodes duurt in totaal 3 uur is voor maximaal 4 jongeren en is als volgt ingedeeld:

 • Ontvangst & start workshop ;
 • Pauze;
 • Uitwerken 3 methodes (solo en gezamenlijke opdrachten);
 • Alles uitwerken en bundelen in eigen verhaal (solo opdracht);
 • Presentatie per persoon;
 • Afsluiting en uitreiken deelname certificaat.

 

Tijdens deze workshop ontvangen de jongeren de benodigde werkbladen, pen, notitieblok en wordt hun presentatie opgenomen en gemaild. Daarnaast ontvangen ze een bewijs van deelname van de workshop.

 

Na deze workshop hebben de jongeren een goed beeld van waar ze staan en waar ze naartoe willen en hoe ze dat kunnen bereiken. De methodes kunnen ze ook elke keer gebruiken als ze in een situatie terecht komen waar ze vast komen te zitten en niet goed weten hoe ze verandering in kunnen brengen. Door duidelijk te hebben wat ze nodig hebben en wat juist niet kunnen jongeren stappen vooruit maken om zich te blijven ontwikkelen.

 

Deze workshop kan ook aan 1 jongere gegeven worden. Tevens  kan deze workshop ook 1 of 2 methodes bevatten. Naar eigen wens kan de workshop dus verkort worden. Neem contact op met Anuschka om de mogelijkheden te bespreken.

 

VANAF WANNEER?

De workshop kan vanaf 15 september 2021 geboekt worden en wordt gegeven in onze jongerenruimte aan de Hoofdweg 52-54 te Rotterdam.

 

KOSTEN

€ 125,00 incl. BTW per persoon (voor particulieren)

 

Ben je geïnteresseerd om als zakelijke klant gebruik te maken van de workshop dan is het genoemde tarief excl. BTW.

Het is mijn taak en voorrecht om jongeren te helpen, zelf hun kracht en talent te laten ontdekken en zich verder te ontwikkelen tot de persoon die ze willen zijn.

Jongerenruimte @Noes

Jongeren zijn bij @Noes Jongerencoach welkom in de jongerenruimte. Daar worden de coachingsessies gegeven. Voordat de sessies beginnen kunnen jongeren even op adem komen en ontspannen voordat de sessies beginnen. De workshops en masterclasses worden ook in de jongerenruimte gegeven of bij grotere groepen in een andere grootere ruimte.

VERHUUR JONGERENRUIMTE

Wij bieden ook de mogelijkheid om deze coachingruimte te huren als (freelance) coach om kinderen en jongeren te coachen. De kosten hiervoor bedragen per uur: € 20,00 excl. BTW (€ 30,00 excl. BTW incl. onbeperkt koffie en thee). Wil je deze ruimte graag huren voor jouw sessies, neem dan contact op met Anuschka via: jongerencoach@atnoes.nl   

Contact @Noes

@Noes Jongerencoach