TREND | FOODPRESENTATIE | 2018

Hoe ziet de foodpresentatie eruit in 2018? Als we eens goed aandacht besteden aan de beste cateraars en hoe zij het hele jaar door hun borden hebben opgemaakt, komen we maar tot 1 conclusie: Precisiewerk! Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de foodpresentatietrends van 2018.

 

Kracht in precisiewerk
Het is alweer een tijdje aan de gang, het natuurlijk opmaken van de borden. Dat is een stijl van elementen en garnituren die onwillekeurig op de borden worden geplaatst maar wat er moeiteloos geweldig uit ziet. Maar het ziet er naar uit dat we de volgende fase hebben bereikt. In 2018 zien we een zware movement tot stand komen van chefkoks die een meer systematische benadering gebruiken. Gerechten zijn gestructureerd, gefocused en punctioneel meesterlijk opgemaakt.

        

 

Schubbeneffect
De totale richting met het overweldigende precisie thema, kunnen we met zekerheid zeggen dat het schubbeneffect een van de meest populaire trends is dat in de culinaire branche voorbij komt racen. Kleine elementen zijn perfect in laagjes geplaatst net als kleine schubben om een hemels resultaat te bereiken.

         

 

Mooie vormen
Met de stijging van de populariteit van 3D printing en producten als de Pavoni Spiral vorm, zijn de creatieve en out of the box mogelijkheden oneindig! We hebben diverse vormen gezien van funky spiralen tot ingewikkelde vormen zoals skeletten en dierenvormen.

        

 

Een krater van inhoud
De krater techniek is niet echt nieuw maar het wordt niet langer meer weggestopt door de gepureerde aardappel met een heerlijke jus. We hebben deze techniek zijn herrijzen bij het gebruik van hartige maar ook zoete gerechten. Deze techniek wordt vooral gebruikt voor een simpele maar spectaculaire uitstraling.

         

 

Het ventilator effect
Een andere interessante trend dat met hoge snelheid steeds populairder wordt is het “ventilator effect”. Deze techniek, bijna gelijk aan het schubbeneffect, is een geweldige manier om een samengestelde verschuiving te presenteren op het bord.

         

 

Monochrome gerechten
Monochroom is eigenlijk al jaren een presentatiemanier, maar steeds meer chefkoks proberen hun eigen draai te geven aan de verschillende elementen zodat ze niet saai op het bord liggen. Je kan bijvoorbeeld heel veel bereiken met kleur en deze combinatie zal dit jaar echt een “statement” maken.

         

 

Genoeg mooie trends in de presentatie van food! @Noes zegt: Wees lekker creatief en verras de gasten!