APPS | POPULAIR | EVENTS

De keuze van de juiste app voor uw evenement is enorm. The Event App Bible zette maar liefst 130 apps op een rij. In het bijbehorende onderzoek, onder eventmanagers, naar eventapps zijn een aantal interessante uitkomsten te zien. 91% van de respondenten vindt eventapps relevant. 45% maakt ook zelf al actief gebruik van apps, dit percentage zal blijven groeien het komende jaar.

 

Eerder verschenen op EventManagerBlog: 131 Event Apps Compared: (Quickly) Choose the Best App for Your Event.

EventBranche mag als enige platform in Nederland gebruik maken van de kennis en kunde van EventMB. Zo ook mogen zij ook de uitkomsten presenteren van het grote onderzoek naar eventapps. 2400 respondenten werkten hieraan mee, waarmee zij kunnen garanderen dat de uitkomsten valide zijn. De resultaten tonen aan dat het gebruik van evenementen nog steeds een ‘big deal’ is en blijft voor evenementen. Ondanks dat het nieuwe er af is, blijven de apps waarde toevoegen.

 

Relevantie van apps tijdens uw evenement
Evenementmanagers geven massaal aan dat apps nog steeds relevant zijn, tegenover 9% van de respondenten die denken dat het tegenovergestelde waar is. Wel is er enige verwarring onder de gebruikers, mede door de grootte van het aanbod.

 

Het groeiende gebruik van apps
Bijna de helft van de ondervraagden gebruiken al evenementen apps. 26% van de ondervraagden overweegt apps te gaan gebruiken, dit belooft een groei van app gebruik in de toekomst.

 

Apple App Store

Eerder nam EventBranche u mee in de ontwikkelingen in de Appstore van Apple. Apple kondigde aan harder op te gaan treden tegen de wildgroei van nagenoeg identieke apps in de Appstore. Minder dan een derde van de ondervraagde evenementplanners (30%) gaf aan op de hoogte te zijn van de veranderingen in het App Store-beleid van Apple. Of dit het gebruik van de evenement- apps daadwerkelijk zal veranderen geeft 70% aan niet zeker te zijn van de effecten van deze verandering.

Binnenkort leest u meer uitkomsten uit het onderzoek, houd de website van Eventbranche in de gaten.

 

 

Bron: Eventbranche.nl & Eventmanagerblog