FOODTRENDS | EVENTS | 2018

We zetten graag de foodtrends van 2018 voor jullie op een rijtje! Eten brengt mensen altijd samen en het diner is echt een belangrijk onderdeel van het evenement. De catering trends veranderen constant, daarom is het belangrijk om in te spelen op de foodtrends van 2018. In januari beginnen de aanvragen binnen te komen en moet je al op de hoogte zijn wat de cateraars in 2018 zullen serveren. Wij hebben in ieder geval al trek gekregen toen we het lijstje met trends maakten. Let’s START!

#1 Shared dining | Gezellig samen eten
Dit concept was in 2017 al helemaal HOT en ook in 2018 blijft het Shared Dining bestaand. Grote schalen vol heerlijkheden gewoon midden op tafel zodat iedereen ervan kan genieten. Het is niet zo formeel als een uitgeserveerd diner, en veel vernieuwender dan het traditionele buffet. Je hebt het gemak van het blijven zitten aan de tafel en de sfeer is gezellig en intiem. En heel handig: er is geen tafelschikking nodig.

#2 | Thema foodstations
Een thema diner hoeft niet meteen super corny te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een diner geïnspireerd door de groei van de organisatie, met allemaal  favoriete gerechten uit de jaren dat het bedrijf bestaat, super nostalgisch! Of de diversiteit van de werknemers komt terug in het eten. Bijvoorbeeld met Franse, Italiaanse, Amerikaanse, Mexicaanse, Indonesische of oer-Hollandse foodstations is met een paar karakteristieke elementen zo gerealiseerd! Zorg voor leuke themagebonden tafeldecoratie die ook de sfeer van de gekozen landen representeren!

#3 | Comfort food mag gewoon!
Wie houdt er niet van comfort food op z’n tijd? Gelukkig voor ons is comfort food toch een populaire trend van 2018! Whoop! Langzaamaan stappen organisaties weg van het idee dat zakelijke events heel sjiek en stijlvol moeten zijn en willen ze steeds meer een leuk evenement waarin lekker en goed en vooral genoeg eten centraal staat. Dus, van een heerlijke mini burger tot puntzakjes friet, homemade mac ‘n cheese of pizza’s slices. het kan allemaal! Maar ook de comfort food is makkelijk tot een hoger culinair standje te tillen met een paar speciale ingrediënten of door een mooie presentatie.

#4 | Bewust en verantwoord 
We gaan met z’n allen steeds bewuster leven, en ook de eventcatering haakt daarop in. Van biologisch en lokaal geproduceerd tot vegetarisch en zelfs 100% vegan gecaterde events, de ecologische trend is helemaal IN en zo zorgen we samen voor een gezondere planeet! En die vegetarische of vegan gerechten zijn hun suffe, saaie reputatie écht wel overstegen hoor….vaak zijn ze zo goed dat zelfs de meest strenge vleesliefhebber overtuigd is.

#5 | Drank | lokaal gebrouwen en uniek
Van lokaal gebrouwen bier, ofwel craft beer, en zelfs craft cocktails tot een complete whisky en sigaren bar, de drank trends doen in 2018 écht niet onder voor de food trends! Ook unieke smaken combinaties, nieuwe dranksoorten en signature drankjes doen het altijd goed.

#6 | Sweet table & Mini dessert
Al een tijdje heel populair (vooral in de bruiloftmarkt) maar in 2018 komt ook tijdens evenementen de Sweet Table vaker voor. Een tafel vol met heerlijke zoetigheden zoals, macarons, doughnuts, (mini) cupcakes, brownies of individuele toetjes, gepresenteerd om een mooi gedecoreerde tafel. Samen met het presenteren van de Sweet Table kunnen er ook verschillende mini dessert worden uitgeserveerd aan de gasten.

#7 | Late night snacks doen het altijd goed
Een late night snack kan soms een beetje te simpel overkomen maar zo aan het einde van de avond, hunkert iedereen toch echt naar die heerlijke vette hap om de avond mee af te sluiten. Vaak zit er namelijk heel wat tijd tussen het diner en het einde van het feest, zeker als er na het diner een echte dance-party is. En dan is het wel zo eerlijk om die diehard feestliefhebbers te belonen voor hun enthousiasme en uithoudingsvermogen met de….late night snacks! Van de welbekende Hollande bittergarnituur en puntzakje friet tot lekker broodje kroket of hotdog en heerlijke pizza slice die. Geloof ons….iedereen is dankbaar voor zo’n vette hap!