DISCOVERY | WERELDHAVENDAGEN

Discovery is terug met de serie ‘De haven van Rotterdam!’ De 7-delige serie trapt af met een kijkje achter de schermen van de Wereldhavendagen, waarbij verschillende demonstraties en festiviteiten worden georganiseerd.

Zo laten duikers Dion en Jaap de bezoekers van de Wereldhavendagen ervaren, hoe het is om de haven onder water te zien. Ondertussen gaat ook het gewone werk door. Binnenvaartschippers Johnny en Clarissa moeten hun weg zien te vinden in de drukte van de haven en de havenpolitie probeert de chaos in goede banen te leiden.

 

Tweede seizoen
In dit tweede seizoen van ‘De haven van Rotterdam’ wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen. We volgen ‘oude bekende’ karakters als sjorders Karel & Rachid en duikers Jaap & Dion, maar zien ook nieuwe gezichten zoals matroos Frank, Robin en Jasper van de havenpolitie, en Arno die een intrigerend kijkje geeft in zijn werk op een vuilnisboot. Bovendien wordt in dit nieuwe seizoen nog duidelijker in kaart gebracht hoe de verschillende ‘helden van de haven’ met elkaar samenwerken. Hiermee geeft de serie van begin tot eind een mooi inzicht in de grootse en zeer technische processen van de haven.

De Haven Van Rotterdam is van zondag 12 november tot en met zondag 24 december om 21:00 uur te zien bij Discovery. De eerste aflevering op 12 november gaat specifiek over de Wereldhavendagen.

 

 

Bron: www.events.nl