DAG VAN DE EVENTMANAGER | 21 JUNI 2018

Al jaren staat het beroep van Event Manager in de top van meest stressvolle beroepen. Vandaar dat ATPI Corporate Events op donderdag 21 juni 2018 de Dag van de Event Manager introduceert. Op deze dag staat het tonen van waardering en het geven van concrete tools om werkstress te managen – en liever nog te voorkomen – voor de Event Manager van Nederland centraal.

 

Waarom de Dag van de Event Manager?
Ze vroegen het aan Yolanda Logt, Manager van ATPI Corporate Events:
“Insiders weten het natuurlijk al: Event Management is een stressvolle bezigheid. Veel ballen omhoog houden, regelmatig zeer uitdagende deadlines en een extreem zichtbaar eindresultaat (je werkt altijd toe naar dat ene moment, waarop iedereen ‘live’ van alles beleeft en er niks mis mag gaan…). Daarnaast leeft de perceptie bij de buitenwereld dat je met allemaal leuke dingen bezig bent. Hoe moeilijk kan het zijn om een event te organiseren, of dat nu een meeting, evenement of reis is. Dus waarom zou je stress hebben? Dat is tot op zekere hoogte natuurlijk waar, echter men vergeet wel eens dat het een vak is. Wij event managers hebben een van de mooiste én uitdagende banen.”

In o.a. internationaal onderzoek van CareerCast.com (2017) staat het beroep van Event Coördinator op een vijfde plek, net na militair, piloot, brandweerman en politieagent. Het werken met deadlines, veel variabelen en het zichtbare resultaat dragen bij aan deze stress, aldus CareerCast.

 

Wat staat er in de planning?
Gerco Stoffelsen, een van de Sr. Operations Managers van ATPI Corporate Events vertelt:
“Het is tijd om Event Managers de aandacht te geven die ze verdienen. Wij willen daarbij helpen met concrete tools. Vanuit ATPI Corporate Events hebben we diverse whitepapers, tools en blogs in de maak die elke Event Manager concreet gaan helpen. Dat varieert van ‘hoe zorg je in de aanloop naar een event goed voor jezelf?’ tot praktische vaktips & learnings rondom een slim draaiboek, wet- en regelgeving, veiligheid of last minute registraties. Afijn, je gaat het zien op onze socials. Schrijf je nu alvast in op www.dagvandeeventmanager.nl, dan weet je zeker dat je niks mist!”

 

Oproep: wie is jouw favoriete Event Manager?
Tot slot willen ze op 21 juni a.s. zoveel mogelijk eventtoppers in het zonnetje zetten. En daar kun jij aan meedoen! Vertel wie jouw favoriete Event Manager is en waarom hij of zij extra waardering verdient. Dan sturen zij – namens jou – een leuke attentie. Ga naar www.dagvandeeventmanager.nl en doe mee!

 

Wil je meer weten over de Dag van de Event Manager? Meld je aan via onderstaande link voor interessante whitepapers over persoonlijke effectiviteit en events tips.

 

 

Bron: http://www.dagvandeeventmanager.nl/