3 RECEPTEN | NON ALCOHOLISCHE COCKTAILS

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws

Wie zegt dat je niet kunt genieten van een verfrissende cocktail zonder alcohol? Deze cocktails zijn volledig alcoholvrij, lekker én bevatten weinig calorieën. Ook ideaal om te serveren in een grote schenkkan tijdens grote evenementen! Wij geven jullie 3 heerlijke recepten van non alcoholische cocktails waarbij je vergeet dat er geen alcohol in zit.

CITRONADE

Ingrediënten voor4 personen:
15 citroenen (geschild, in stukken)
spuitwater
125 ml water
300 gram griessuiker
citroenmelisse
1 handje ijsblokjes

Voorbereiding:
1. Schil de citroenen. Snij ze in stukjes. Breng het kraantjeswater aan de kook.
2. Doe de citroenen in een grote (géén metalen!) kom. Schenk het kokend water bij de citroenen. Voeg er de suiker aan toe en roer tot die opgelost is. Druk (met een pureepers, bijvoorbeeld) de citroenen goed uit.
3. Duw het sap door een fijne zeef (waarin pitjes en pulp achterblijven). Laat goed afkoelen.
4. Doe wat van de siroop in de glazen, leng aan met spuitwater en werk af met ijsblokjes, een partje citroen en een plukje verse citroenmelisse. Serveer meteen.

CRANBERRY COOLER

Ingrediënten voor 4 personen:
4 takjes rode bessen
250 ml limonade (witte)
250 ml cranberrysap
150 ml druivensap
1 blikje lychees (op sap)
1 handje ijsblokjes

Voorbereiding:
1. Zeef de lychees, vang het sap op in een cocktailshaker. Hou de helft van het fruit apart.
2. Doe de limonade, het cranberrysap, het druivensap en de ijsblokjes mee in de shaker en schud tot het drankje goed gekoeld is.
3. Zeef en verdeel over 4 glazen. Werk af met enkele gehalveerde lychees en een takje rode bessen.

ALCOHOLVRIJE FRUITPUNCH

Ingrediënten voor 6 personen:
375 ml appelsap
250 ml roze pompelmoes (sap)
1 vanillestokje
125 ml water
750 ml spuitwater
100  gram suiker
1 handje ijsblokjes
1 appel

Voorbereiding:
1. Snij het vanillestokje in de lengte bijna helemaal doormidden en schraap het merg eruit. Meng de suiker, 125 ml appelsap, het water, het vanillemerg en het vanillestokje in een steelpan en warm op. Roer tot de suiker is opgelost en het merg zich verspreidt. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Laat afkoelen.
2. Haal het vanillestokje eruit. Giet de punch in een karaf. Giet het pompelmoessap erbij, samen met de rest van het appelsap en het spuitwater.
3. Boen de appel schoon en steek het klokhuis eruit. Snij in flinterdunne plakjes. Werk af met schijfjes appel en ijsblokjes.